O meni

olja dencic blog o knjigama

Moj nadimak je Olja i ja volim knjige. Da ih čitam, kupujem, mirišem, poklanjam… pa kona��no i da pišem o njima. One su svuda oko mene – na policama, u torbi, pored uzglavlja…

Imala sam manje od četiri godine kada sam terala mamu, koja dođe sa posla, da mi čita bajke. Ona umorna, pročita mi dve strane, pa zatvori oči, a ja joj onda podižem kapke prstima i molim je da nastavi, baš kao što to danas radi moja ćerka. Valjda mi je u nekom momentu dosadilo to da radim, pa sam brzo naučila da čitam. Od tada knjiga je skoro svakodnevno u mojim rukama.

U biblioteku sam uvek volela da idem. Izgleda sam navučena na onaj poseban miris hartije i starih knjiga! Osećaj koji imam dok lutam među policama, liči na dečije ushićenje novom igračkom. Nikad ne idem u biblioteku sa pripremljenim spiskom knjiga koje želim da uzmem, zato što volim da se iznenadim onim što zateknem.

Čitanje je kolektivna navika u mojoj kući, pa se tako ništa što ima odštampana slova, ne baca. Ponekad su to čak i prospekti, flajeri… Ljubav prema knjigama sam vrlo svesno prenela na svoju decu. Njihova soba je nagomilana raznim dečjim izdanjima, a odlazak na Sajam knjiga nam je jedan od omiljenih porodičnih izlazaka.

Volim da preporučujem knjige, kao i da razgovaram o njima. Zato sam odlučila da na ovom blogu pišem svoje impresije, koje nisu knji��evne kritike, zato što sam po zanimanju novinar, a ne književni kritičar, nego razmišljanja i utisci jedne pasionirane čitateljke. Jednom sam čula da je svako ko mnogo čita potencijalni pisac, pa ću možda i ja jednog dana napisati knjigu o kojoj će neko drugi pisati na nekom sličnom mestu.

Do čitanja!

olja dencic blogPurchase nike wholesale jerseys from china in store with good reputation. Seize the opportunity to buy wholesale jerseys from china new look, sensible design & more colors.